sell crypto
Ръководства

ПРОДАЖБА НА КРИПТОВАЛУТИ – ПЪЛНОТО РЪКОВОДСТВО В НЯКОЛКО ПРОСТИ СТЪПКИ

Здравейте приятели.

След първата част на статията “ТЪРГОВИЯ С КРИПТОВАЛУТИ – ПЪЛНОТО РЪКОВОДСТВО В НЯКОЛКО ПРОСТИ СТЪПКИ” дойде ред да напишем и статия за това какви са вариантите да продадем своите криптовалути и да изкараме малко фиатни пари. Ще опишем всеки от тях накратко с неговите плюсове и минуси. 

 

Продажба на българска борса за криптовалути

Продажбата тук става наистина бързо и лесно, но един от минусите е ,че повечето борси спират да купуват или да продават криптовалути ако не им е изгодна моментната цена на определената монета. Винаги трябва да имаме и резервен вариант.

Как да продам криптовалути на българска борса ?

Представяме ви Bitcoinsatthemoment.

След посещение на уебсайта им се изисква кликване на бутона купи/продай в горният десен ъгъл.

 

Попълват се тези поленца като се вписват две имена, имейл адрес, телефонен номер, избира се опция обмяна/купи/продай, избира се желаната криптовалута, нейното количество и се кликва върху бутона “Изчисли”. Към този момент ще имате изчислени цена и количество. Ако всичко е наред натискате бутона КУПИ/ПРОДАЙ и финализирате поръчката си. Идва ред да получите парите си. Момчетата работят с доста разплащателни системи като някои от тях са EasyPay, WesternUnion, по банков път, търгуване в кеш и други.

купи продай криптовалути

 

Продажба през CoinBase акаунта ви 

За този тип продажба трябва да сте направили “SEPA” валутен превод от вашата банка, към дадена ви от coinbase сметка. Така всъщност доказвате собствеността си върху сметката, в която искате да теглите средства. Влизате в CoinBase акаунта си, кликате на “Accounts” ,след което на Deposit върху Euro Walleta. Излиза ви това поленце, в което трябва да въведете исканата информация. След това ще ви дадат адреса, на който да направите превода от вашата банка.

Тук ще ви опишем как се случва това в Уникредит Булбанк.

Създавате си акаунт за онлайн банкиране (става само в банката). Като изрично казвате да ви активират всички операции и да ви дадат права за тях. Оставяте известна сума пари в сметката си за да можете да осъществите SEPA превода. Прибирате се у дома и влизате в акаунта си за онлайн банкиране.

Влизате в секцията “Плащания” и търсите SEPA валутен превод. Въвеждате си данните и изпращате сумата, която сте решили. Това е всичко. Веднъж мине ли превода и верифицирате ли си сметката имате втори вариант за продажба на криптовалути!

Минусите при този тип продажба са таксите заедно с това ,че парите ви минават през банкова институция и при по-големи суми има шанс да ви погнат данъчните освен ако не си заплатите нужните данъци. Все пак идеята на криптовалутите не е точно такава, поради което ще преминем към вариант номер 3.

Продажба тип (лице в лице)

Този тип покупко-продажба определено ни е фаворит. Плюсовете са доста като някои от тях са избягване на допълнителни такси за услугата, избягване на банковите системи, избягване на проблеми с данъчните и още. Вариантите тук също са много. Фейсбук групи, обяви в olx, повечето борси имат офиси, където можете да отидете и да осъществите сделка лице в лице. Също можете да разгледате обявите и в нашия сайт или да пуснете ваша. В раздела могат да се пускат всякакви обяви, свързани с криптовалутите. Търсите да закупите криптовалути, търсите да продадете, искате да продадете стока за криптовалути, искате да закупите такава за криптовалути и още. Възползвайте се и публикувайте вашата първа обява при нас само на няколко клика разстояние. Благодарим ви ако се включите !

 

Можете да се абонирате за нашите статии и новини в Twitter и да харесате нашата Facebook страница. 

Leave a Comment