уайоминг криптовалути
Новини Финанси

За първи път криптовалутите бяха признати за нов клас активи

Щат в Сащ признава криптовалутите за нов клас активи

Щатът Уайоминг в САЩ е първият, признал криптовалутите за официално платежно средство.

Уайоминг е най-слабо населеният щат в САЩ със столица ШейенНаселението на щата е 586 107 души през 2015 година.

 

Законопроектът относно освобождаване на криптовалутите в законите за ценни книжа (Bill 70) беше одобрен от парламента на държавата, а на 8 март бе подписан от губернатора Мат Мийд.

Новият закон освобождава разработчиците и продавачите на токени от закона за държавни ценни книжа, запазвайки обаче някои ограничения: например, според новите правила, криптовалутите трябва да се използват само като мярка за обмен на стоки и услуги, а не като инструмент за инвестиции.

Кайтлин Лонг, съосновател на Коалицията за блокчейн на Уайоминг:

“Нашите власти са първите, които разпознават криптовалутните услуги като нов клас активи, а не ценни книжа или стоки. Това беше гореща тема на дискусията във Вашингтон: SEC разпозна крипто валутите като ценни книжа, FinCEN като пари и CFTC като суровини. Но сега има държава, която признава символите като нов клас собственост, а имуществото най-често попада в обхвата на държавното право “.

Други членове на коалицията са убедени, че примерът с Уайоминг ще се превърне във важен прецедент за бъдещото регулиране на криптовалутите. Те казват, че подходът на Уайоминг ще бъде изпълнен в съответствие с федералните закони за ценните книжа и аз вярвам, че SEC ще се съгласи с това.”

Законопроекти

Bill 70 е един от петте законопроекта, в Уайоминг с цел подкрепа на криптовалутите и блокчейн. Bill 19  наприер има за цел да промени законите на държавата за трансфера на пари, поради което крипто-обменните пазари не могат да функционират ефективно на нейна територия. Така че, Coinbase и още 2 борси са напуснали Уайоминг през 2015 г. Останалите 3 законопроекта (всички представлявани от Long), насочени към повишаване на привлекателността за бизнеса с криптовалути, което ще позволи на компаниите да създават свои блокчейн и ще ги освободи от всякакви данъци.

Според управителя Мийд подобни стъпки се предприемат, за да се изстреля Уайоминг напред в бъдещето пред всички останали, защото бъдещето е в интернет и по-специално в криптовалутите и децентрализацията под една, или друга форма “.

 

Ако искате да получавате повече ценна и интересна информация преди всички останали се абонирайте за нас. Последвайте ни в Twitter и харесйте нашата Фейсбук страница. Благодарим ви ! 

Leave a Comment