Neo vs ethereum
Анализи Новини

NEO СРЕЩУ ETHEREUM: КАК NEO СЕ РАЗЛИЧАВА ОТ ETHEREUM И КЪДЕ ДА ИНВЕСТИРАМЕ?

“Голямата битка” и сравнителен анализ между Ethereum и NЕО.

Много крипто инвеститори правят грешката да отхвърлят НЕО като нищо друго освен “клонинг на Ethereum”.

Тези мисли имат някаква истина за тях, защото НЕО ясно се основава на Ethereum . Въпреки това има някои големи различия в стратегията и методологията, които биха могли да направят китайската криптовалута много по-добра.

Една положителна страна на НЕО е усилието да се създаде подобрена версия на технологията на блок веригата на Етереум. Това може да направи НЕО по-ценен в дългосрочен план, тъй като може да бъде по-добре построен и по-добре контролиран от Етер.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ETHEREUM И NEO?

Както NEO, така и Ethereum са далеч повече от криптовалути. Всеки продукт е предназначен да бъде разпределена мрежа за интелигентна икономика.

Такава мрежа всъщност представлява блокчейн. На криптовалутите можем да гледаме просто като софтуерни приложения, които работят в една операционна система. Това определя монетите Ether и NEO донякъде като Microsoft Word приложението в операционната система Windows.

Много добър начин да се гледа на Ethereum и NEO е също като интерфейс на техните базови мрежи. Монетата е портал, който позволява на потребителите, бизнесът и разработчиците да прехвърлят средства между своите сметки.

Надеждата е, че някой ден ще има голямо разнообразие от базирани на блокчейн решения, работещи и в двете системи. Понастоящем и двете предлагат способността върху тях да се генерират първоначални предложения за криптовалути ( ICO ).

КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ETHEREUM И NEO

Основната разлика между двете криптовалути е стратегията на създателите им. Стратегията на създателя на Етереум – Виталик Бутерн е била първо да направи криптовалутата и в последствие да изгради нейната система на работа.

Стратегията на НЕО изглежда е да изгради инфраструктурата и технологията ,с която ще се работи преди да развие пазара. Предимството на това е, че дава на компанията повече контрол над тяхната мрежа. Бутерн неотдавна публично се оплака от някои аспекти на развитието на Ethereum, върху които няма контрол.

Ето защо НЕО е по-оптималната криптовалута, в която изглежда, че някой има контрол. Може би затова китайското правителство и Китайската народна банка изглежда одобряват или поне толерират НЕО. Това може би е причината, поради която НЕО е успяла да развие отношения с гигантска и доста консервативна компания като Microsoft.

NEO Е GOOGLE ЗА БЛОКЧЕЙН?

Тази прилика може би съществува, защото екипът зад НЕО има достъп до доста по-големи ресурси, отколкото екипът зад Ethereum. Те могат да имат достатъчно финанси за да изградят инфраструктурата на първо място.

Повечето блокчейн проекти работят, като първо идват с продукт или идея, след което изграждат системата. Надеждата е, че те ще могат да продадат достатъчно от своите продукти или ICO токени, за да платят за изграждане на по-добра система в бъдеще. Това обаче е грешно и идеята на разработчиците на НЕО е повече от страхотна.

Екипът на НЕО е отделил много повече време и усилия за проекта си, което означава, че те идват с по-добри продукти, които действително работят.

Това звучи по-скоро като методологията, използвана от Google. Те разработиха решението и търсещата машина. След като разполагаха с работеща система, Google успяха да наберат огромни суми пари, чрез продажба на реклами, за да не продават своите акции. Това може да е бизнес планът и на НЕО.

Този бизнес модел се оказа изключително печеливш, а акциите на Alphabet (NASDAQ: GOOG) се търгуваха на 978,89 млрд. долара на 6 октомври 2017 година. На 30 юни 2017 г. Google е публикувал приходи от $ 99,28 млрд. долара.

Друга прилика между NEO и “азбуката” е, че и двете компании са тихи. Те обичат да работят на разстояние от радара и да избягват пресата. Почти никой извън Силиконовата долина не беше наясно с Google, докато не стартираха акциите си през 2004 г. – шест години след като търсачката бе създадена през 1998 г.

КОЙ КОНТРОЛИРА БЛОКЧЕЙН

Друга основна разлика е, че Ethereum е широко отворена мрежа, подобна на тази на Линукс, в която може да участва всеки разработчик. NEO изглежда е строго контролиран от малък екип, базиран в Шанхай.

Всеки, който посещава уебсайта на НЕО ще открие друга ключова разлика между повечето проекти за криптовалути и тях. Почти всички членове на екипа на НЕО са китайци. Това може да означава, че китайското правителство организира НЕО като усилие да се противопостави на останалите държави по света.

Мисълта тук е, че да се осъществява някакъв контрол или влияние върху блок веригата е по-добре, отколкото да липсва такова. Създаването на централизирана вариация на Ethereum може да бъде интелигентен начин да получите контрол или влияние върху технологията.

Централната банка на Китай има добре огласени планове да създаде национална криптовалута. Тези откровения предизвикаха недоказани спекулации, че НЕО е част от тези усилия.

ЗАЩО НЕО Е ТОЛКОВА ПОПУЛЯРЕН

Официалният интерес или най-малкото толерантност от Пекин може да обясни внезапното увеличение на цената на НЕО през лятото на 2017 г.

Монетата от НЕО се търгуваше на цена от $ 1,91 на 14 юни 2017 г., която достигна до $ 47,58 до 16 август 2017 година. Увеличението на цената последва пресконференция в китайската централа на Microsoft в Пекин на 20 юли 2017 г. На конференцията беше съобщена смяната на името на криптовалутата от Antshares към NEO.

Мястото на конференцията бе седалището на Microsoft в китайската столица Пекин, което дава основание на теорията, че китайското правителство и Microsoft подкрепят работата на НЕО. Въпреки, че голямата част от медиите игнорираха събитието, пазарът на валутата очевидно получи съобщението.

ETHEREUM СРЕЩУ NEO

Най-добрият начин да се оценят Ethereum и NEO е да им се направи сравнителен анализ.

Тук можете да видите изчерпателната характеристиките на двете.

ВЪРХОВИ ТОЧКИ НА ЕТЕР

 • Отворена архитектура.
 • Интелигентни договори
 • Виртуална машина
 • Възможност за продажба на услуги чрез него.
 • Напълно децентрализиран – липса на контрол.
 • Широко приет.
 • Търгуван и приет от най-големите централизирани борси, включително CEX.IO и GDAX (coinbase).
 • Visa и MasterCard могат да конвертират Ethereum във фиатни валути.
 • Напълно децентрализирана. Организации като проекта Ethereum действат като клирингови къщи за проекти, а не като авторитети.
 • Базирана или създадена в Швейцария, така че теоретически е политически неутрална и не е свързана с никакви правителства.
 • Приет е от по-големи корпорации, включително IBM . IBM и Linux Foundation си сътрудничат в проекта HyperLedger, за да направят Ethereum решение за съхранение на данни.
 • Има потенциал да се превърне в решение за съхранение на данни.
 • Широко използван за създаването на ICO чрез ERC-20 token.

NEO ПРИЕМУЩЕСТВА

 • Отворена архитектура
 • Интелигентни договори.
 • Виртуална машина.
 • Възможна връзка с Microsoft.
 • Основана в Китай.
 • Възможни връзки с китайското правителство и Китайската народна банка.
 • Малка група изглежда строго контролир валутата.
 • Не са известни познати продукти MasterCard или Visa, които конвертират НЕО във фиатни валути.
 • Приема се от повечето цифрови портфейли и от централизирани обмени на крипто-валути.
 • Корпоративна структура на властта с главен изпълнителен директор (Da Hongfei).
 • Същесствуват малко NEO ICO проекти.

КОЯ Е ПО-ДОБРА ИНВЕСТИЦИЯ NEO ИЛИ ETHEREUM?

NEO и Ethereum са добри инвестиции в момента. И двета са далеч по-евтини от Bitcoin, а Ethereum изглежда по-малко податлив на екстремни колебания в цената си от Bitcoin.

Ethereum е по-добра инвестиция в момента, защото е широко приет като платежно средство. Почти целият централизиран обмен на криптовалути дава възможност за търговия в “Етереум” и някои от тях приемат плащане в него.

Това прави Етереум добър хеджиращ механизъм – хедж е инвестиция, която трябва да защитава парите ви срещу инфлацията. Надеждата е, че парите в хеджирането ще запазят своята “покупателна способност, когато други паричните средства я загубят. Много хора в нации, които изпитват инфлация или хиперинфлация, използват Bitcoin и Ether като хеджиране точно сега.

NEO е много по-добра инвестиция от гледна точка на много по-ниската си цена от Ethereum.

Това означава, че човек, който иска да купи и задържи криптовалути за бъдеще, може да спечели повече от НЕО.

По-интелигентна стратегия би била да се купят както NEO, така и Ethereum. И двете са много добри монети с много потенциал за растеж поради уникалните възможности. Комбинацията от тях би диверсифицирала портфейла срещу пазарните загуби.

ЗАЩО NEO И ETHEREUM МОЖЕ ДА СЕ ПРЕВЪРНАТ В ЕДНО

Най-интригуваща възможност за тези валути е, че Ethereum и NEO ще се сближат в една екосистема в някакъв момент в близко бъдеще. Подобна конвергенция е по-голяма, отколкото смятате, поради приликите между двете решения.

Тъй като вече има цифрови портфейли, които могат да конвертират няколко различни криптовалути наведнъж, такъв синтез е технологично възможен в момента. Интересният въпрос ще бъде дали разработчиците, които стоят зад решенията, ще го приемат.

Пример за такова сближаване би бил “интелигентният договор”, който се изплаща както в “Етереум”, така и в НЕО. Друг обект е сигурността на блокчейн, който съдържа Ether и NEO.

Дългосрочният резултат от това ще бъде огромна блок система, подобна на интернет, в която работят както приложенията на Ethereum, така и на NEO. Приложенията с Ethereum или NEO биха послужили като вход към тази система,така както Google функционира като портал към интернет за много потребители.

В този момент няма да има истинско разграничение между Ethereum и NEO за повечето потребители. Много хора ще ги използват взаимозаменяемо и няма да осъзнаят, че правят това.

 

Leave a Comment