cardano ADA
Анализи

Какво представлява Cardano ?


КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА CARDANO?

Кардано (ADA)  ,  може да се използва за изпращане и получаване на цифрови средства. Тази цифрова парична наличност представлява бъдещето на парите, което прави възможно бързите и директни трансфери гарантирани и  подсигурени чрез използването на криптография.

Кардано е нещо повече от крипто валута, ADA е технологична платформа, която ще може да управлява финансовите приложения, които се използват всеки ден от отделни лица, организации и правителства по целия свят. Платформата се изгражда на слоеве, което дава на системата гъвкавост, за да бъде по-лесно поддържана и позволява подобрения . Ще бъде изграден отделен изчислителен слой за работа с интелигентни договори, цифровите правни споразумения, които ще залегнат бъдещата търговия и бизнеса. Кардано ще изпълнява и децентрализирани приложения ,или услуги, които не се контролират от нито една партия. Вместо това те работят в блок-верига.

Това е първият блок-проект, който ще бъде разработен от научна философия и единственият, който ще бъде проектиран и построен от глобален екип от водещи академици и инженери. От съществено значение е технологията да е сигурна, гъвкава и мащабируема за използване от много милиони потребители. Следователно, значителни мисли и грижи от страна на някои от водещите експерти в тяхната област са посветени на проекта . Научната строгост, приложена към критични за мисията системи, като аерокосмическото и банковото дело, бе въведена в областта на крипто валутите с висока степен на сигурност. Смятаме, че това се прави за първи път !

Основно нововъведение на Cardano е, че ще балансира потребностите на потребителите с тези на регулаторите и при това ще комбинира неприкосновеността на личния живот с регулирането.

Cardano е приел нов стил на регулирано изчисляване ,което ще доведе до по-голямо финансово приобщаване, като осигури отворен достъп за всички до справедливи финансови услуги !

Cardano SL (или Cardano Settlement Layer) е криптографска валута, разработена  от IOHK съвместно с университета в Единбург, Атинския университет и университета в Кънектикът. Cardano SL се основава на изпълнението на бялата книга  “Ouroboros: A Provably Secure Proof of Stake Blockchain Protocol”от Aggelos Kiayias, Александър Ръсел, Бернардо Дейвид и Роман Олиников.

Можете да помислите за Cardano SL, тъй като той е “ремонтиран” със свободата да оправи  недостатъците на Bitcoin.

КАКВО ПРАВИ CARDANO SL специален ?

Докато има прилики между Bitcoin и Cardano SL, има и много разлики между тези две крипто валути. Най-съществената разлика е, че Bitcoin е доказателство за крипто валута, докато Cardano SL използва доказателство за залога, за да постигне консенсус. Това насърчава честността и дългосрочното участие.

СКОРОСТ

За разлика от конвенционалните (известни като fiat) централно банкирани валути, като например йената или американския долар, цифровите валути не изискват банкова система да движи стойността си. С премахването на това ограничение работата с цифровите валути е много по-бърза от работата с банкирането, особено в глобален мащаб. Прехвърлянето на 10 долара от Осака в Денвър вече не отнема дни, когато се използва цифрова валута. Всички транзакции се извършват бързо, независимо от разстоянието.

ОТВЪД ПЛАНА ЗА СЕТЪЛМЕНТ

Cardano SL се нарича “Layer” по някаква причина. Това е първият компонент на платформата Cardano. В крайна сметка той ще бъде разширен с контролен слой, служещ като надеждна изчислителна рамка, за да се оцени специален вид доказателствo и да се гарантира правилното изчисление. В игрите и хазарта такива системи се използват за проверка на честността на генерирането на произволни числа и резултатите от играта.

В съчетание със странични вериги, тя ще направи възможно изпълнението на такива задачи като доказано справедливо разпределение на печалбите в игрите. Но прилагането на контролния слой е далеч отвъд игрите и хазарта. Управлението на идентичността, кредитната система и други ще бъдат част от платформата Cardano. Също така се стремят да развият Daedalus, приложението на Cardano SL , универсален портфейл , включващ автоматизирана търговия с крипто валутата и сделки обмен до фиатни пари.


А на вас допада ли ви и бихте ли инвестирали дългосрочно в Cardano (ADA) ? Ние лично имаме инвестирани активи в тази крипто валута !


Последвайте ни в нашата фейсбук страница ,където можете да следите всичко случващо се покрай крипто валутите . фейсбук лайк

Leave a Comment